Gå til hoved-indhold

Uddannelser

Som vvs-energiuddannet arbejder du med tekniske løsninger inden for bl.a. varme, ventilation og sanitet samt tag- og facadeinddækning.

Uddannelsen giver dig en grundlæggende viden om de tekniske installationer i beboelser og industri, som forsyner os med energi. Du kan f.eks. lære om gas- og vandinstallationer, centralvarme og om miljøvenlige energiløsninger.

Du lærer at udnytte energien optimalt og gøre vores bygninger og installationer moderne og intelligente.

Som færdiguddannet kan du få job i installationsvirksomheder og blikkenslagervirksomheder. Du kan fx arbejde i industrien, i byggebranchen, i energiselskaber inden for olie, gas og varme mv. Du kan også vælge at blive selvstændig.

På skolen undervises du fx i:

  • Vand-, gas- og varmeinstallationsteknik
  • Digital tegneteknik
  • Teknisk projektstyring og kundeservice
  • Plade- og tagteknik
  • Dokumentation og kvalitetssikring

Du skal også have fag som matematik, materialelære og digital kommunikation.

Når du er færdig med vvs-energiuddannelsen, har du flere muligheder for videreuddannelse. Du kan søge optagelse på følgende erhvervsakademiuddannelser:

Samt på følgende professionsbacheloruddannelser:

Du kan også videreuddanne dig inden for en erhvervsakademiuddannelse efter eget valg. Du skal opfylde uddannelsens adgangskrav, dvs. have opnået de specifikke fag og niveauer, som den enkelte uddannelse kræver, inden du søger optagelse. Hvis du ikke allerede har opnået disse, fx i din erhvervsuddannelse, skal du supplere. Se alle erhvervsakademiuddannelser.

Læs mere i  Videregående uddannelse efter erhvervsuddannelsen.

Afslutter du din uddannelse med eux-bevis, har du flere muligheder for videreuddannelse. Læs mere om Eux.