Gå til hoved-indhold

Uddannelser

En veterinærsygeplejerske arbejder med at hjælpe dyr. Du lærer at passe og pleje syge dyr og hjælpe dyrlægen ved operationer og fødsler.

En vigtig del af arbejdet går ud at skifte forbindinger og tage puls og temperatur, så du kan se, om dyrene får det bedre. Men du skal også lave undersøgelser og testarbejde, såsom at tage blodprøver.

Som veterinærsygeplejerske har du også forskellige kontoropgaver på klinikken. Du vil typisk komme til at arbejde på en dyreklinik eller et dyrehospital.

På skolen undervises du fx i

  • Dyreadfærd
  • Anatomi
  • Hygiejne
  • Fysiologi og ernæring

Du skal også have fag som informationsteknologi, lovgivning og organisation samt salg og service.

Når du er færdig som veterinærsygeplejerske (med speciale), har du flere muligheder for videreuddannelse. Du kan søge optagelse på følgende professionsbacheloruddannelse:

Du kan også videreuddanne dig inden for en erhvervsakademiuddannelse efter eget valg. Du skal opfylde uddannelsens adgangskrav, dvs. have opnået de specifikke fag og niveauer, som den enkelte uddannelse kræver, inden du søger optagelse. Hvis du ikke allerede har opnået disse, fx i din erhvervsuddannelse, skal du supplere. Se alle erhvervsakademiuddannelser.

Læs mere i  Videregående uddannelse efter erhvervsuddannelsen.