Gå til hoved-indhold

Uddannelser

På træfagenes byggeuddannelse lærer du at bygge og arbejde med træ, men du lærer også at arbejde med forskellige andre byggematerialer, fx kork.

En vigtig del af arbejdet går ud på at kunne rådgive og vurdere om materialers pris, kvalitet m.m. Du lærer selv at tegne og planlægge opgaver, og du arbejder med værktøj og maskiner.

Som færdiguddannet tømrer eller gulvlægger arbejder du typisk sammen med andre håndværkere i byggebranchen. De fleste bliver ansat i mindre virksomheder eller vælger at blive selvstændige.

Fag du møder

På skolen undervises du fx i:

  • Værktøj og maskiner
  • Arbejdsmiljø
  • Materialeforståelse
  • Tegning
  • Konstruktion

Du får også undervisning i matematik, engelsk, fremmedsprog, samfundsfag og brug af computer.

Praktik

I praktiktiden bliver du oplært i de arbejdsopgaver, som hører til uddannelsen. Praktikken foregår på en arbejdsplads eller evt. i et praktikcenter.

Du afslutter uddannelsen med en svendeprøve.

Når du er færdig med træfagenes byggeuddannelse, har du flere muligheder for videreuddannelse. Du kan søge optagelse på følgende erhvervsakademiuddannelser:

Samt på følgende professionsbacheloruddannelse:

Supplerer du med adgangskursus til ingeniøruddannelserne, kan du også videreuddanne dig til bygningsingeniør.

Du kan også videreuddanne dig inden for en erhvervsakademiuddannelse efter eget valg. Du skal opfylde uddannelsens adgangskrav, dvs. have opnået de specifikke fag og niveauer, som den enkelte uddannelse kræver, inden du søger optagelse. Hvis du ikke allerede har opnået disse, fx i din erhvervsuddannelse, skal du supplere. Se alle erhvervsakademiuddannelser.

Læs mere i  Videregående uddannelse efter erhvervsuddannelsen.

Afslutter du din uddannelse med eux-bevis, har du flere muligheder for videreuddannelse. Læs mere om Eux.