Gå til hoved-indhold

Uddannelser

Tagdækkeren lægger mange slags tage. På skolen lærer du forskellige tagdækningsopgaver, og du lærer hvilke materialer, man bruger i bestemte situationer.

Det er vigtigt for tagdækkeren at kunne rådgive kunder om valg af tag, holdbarhed og varmeøkonomi. Du lærer derfor også om fejl og skader samt regler for byggeri.

Som tagdækker lærer du også om sikkerhedsregler og arbejdsmiljø. Du må ikke lide af højdeskræk. Tagdækkeren arbejder som regel i byggefirmaer, og du må regne med at skifte job flere gange.

På skolen undervises du fx  i:

  • Opmåling og materialeberegning
  • Fugtisolering
  • Kvalitetsbevidsthed
  • Tagdækning
  • Tegningsforståelse

Du får også undervisning i matematik, sikkerhed på tage og informationsteknologi.

Når du er færdig som tagdækker, har du flere muligheder for videreuddannelse. Du kan søge optagelse på følgende erhvervsakademiuddannelse:

Samt på følgende professionsbacheloruddannelse:

Du kan også videreuddanne dig inden for en erhvervsakademiuddannelse efter eget valg. Du skal opfylde uddannelsens adgangskrav, dvs. have opnået de specifikke fag og niveauer, som den enkelte uddannelse kræver, inden du søger optagelse. Hvis du ikke allerede har opnået disse, fx i din erhvervsuddannelse, skal du supplere. Se alle erhvervsakademiuddannelser.