Gå til hoved-indhold

Uddannelser

En slagter arbejder med slagtning og partering. På skolen lærer du at slagte kreaturer og svin, og du lærer også, hvordan slagtekroppene skal opskæres og udbenes.

En vigtig del af arbejdet går ud på at skære kødet ud, så det passer til efterspørgslen på markederne rundt om i verden. Som slagter lærer du også at kontrollere kødets kvalitet samt om love og regler på området.

Slagtere arbejder typisk i slagtehuse eller på slagterier. Nogle arbejder også som pølsemagere.

Bemærk: Uddannelsen har i 2017 skiftet navn fra industrislagter til slagter.

På skolen undervises du fx i:

  • At udbene skinker, midterstykke og forender til eksport
  • At udskære og udbene kød til det danske marked

Du skal også have fag som regning og kalkulation, dansk, ergonomi (gode arbejdsstillinger), informationsteknologi og samfundsfag.

Når du er færdig som slagteruddannelsen (med speciale), har du flere muligheder for videreuddannelse. Du kan søge optagelse på følgende erhvervsakademiuddannelse:

Samt på følgende professionsbacheloruddannelse:

Du kan også videreuddanne dig inden for en erhvervsakademiuddannelse efter eget valg. Du skal opfylde uddannelsens adgangskrav, dvs. have opnået de specifikke fag og niveauer, som den enkelte uddannelse kræver, inden du søger optagelse. Hvis du ikke allerede har opnået disse, fx i din erhvervsuddannelse, skal du supplere. Se alle erhvervsakademiuddannelser.