Gå til hoved-indhold

Uddannelser

En skibsmontør arbejder med motorer og teknik på store fiskerbåde, værfter og værksteder. På skolen lærer du at reparere og vedligeholde motorer, kraner og andet skibsudstyr.

En vigtig del af arbejdet går ud på at kunne reparere skibet, imens det sejler. Det er meget dyrt for skibet at ligge stille i havn.

Som skibsmontør lærer du også at vedligeholde skibets køleanlæg, så fangsten holdes afkølet. En skibsmontør kan arbejde på store fiskekuttere, på skibsværfter eller værksteder, der reparerer skibsmotorer.

På skolen undervises du fx i:

  • Dieselmotorer
  • Termisk sammenføjning
  • Maskinel og manuel bearbejdning
  • Rørsystemer og hydraulik
  • Tegningsforståelse

Du skal også have fag som dansk, engelsk og naturfag.

Når du er færdig med skibsmontøruddannelsen (trin 2), har du flere muligheder for videreuddannelse. Du kan søge optagelse på følgende erhvervsakademiuddannelser:

Samt på følgende professionsbacheloruddannelse:

Du kan også videreuddanne dig inden for en erhvervsakademiuddannelse efter eget valg. Du skal opfylde uddannelsens adgangskrav, dvs. have opnået de specifikke fag og niveauer, som den enkelte uddannelse kræver, inden du søger optagelse. Hvis du ikke allerede har opnået disse, fx i din erhvervsuddannelse, skal du supplere. Se alle erhvervsakademiuddannelser.