Gå til hoved-indhold

Uddannelser

En procesoperatør arbejder med at fremstille produkter, som du kender fra din hverdag, fx mad, medicin og byggematerialer.

Procesoperatøren har ansvaret for, at der produceres til aftalt tid, i den rigtige kvalitet og uden ressourcespild.

En vigtig del af arbejdet er at forebygge og løse tekniske problemer og kontrollere kvaliteten løbende. Du lærer at finde og rette fejl på produktionsanlæg og at hjælpe med at forbedre produktionen.

En procesoperatør kan arbejde i mange forskellige industrivirksomheder, der har store produktionsanlæg. Det kan fx være fabrikker, der producerer mad, medicin, kemikalier, byggemateriale og meget mere.

På skolen undervises du fx i:

  • Produktion med fysiske, kemiske og biologiske processer
  • Styring, regulering og overvågning
  • Kvalitetsarbejde
  • Procesteknologi og kemi
  • Betjening

Du lærer også om fx teamwork om planlægning.

Når du er færdig med procesoperatøruddannelsen (trin 2), har du flere muligheder for videreuddannelse. Du kan søge optagelse på følgende erhvervsakademiuddannelser:

Samt på følgende professionsbacheloruddannelse:

Du kan også videreuddanne dig inden for en erhvervsakademiuddannelse efter eget valg. Du skal opfylde uddannelsens adgangskrav, dvs. have opnået de specifikke fag og niveauer, som den enkelte uddannelse kræver, inden du søger optagelse. Hvis du ikke allerede har opnået disse, fx i din erhvervsuddannelse, skal du supplere. Se alle erhvervsakademiuddannelser.