Gå til hoved-indhold

Uddannelser

En plastmager arbejder med plastic. På skolen lærer du at lave alt i plastic fra små dimser til store både eller vinger til vindmøller.

En vigtig del af arbejdet går ud på at vælge den rette type plastic og den rette arbejdsteknik. Det kræver, at du som plastmager følger med i de nyeste teknikker.

Som plastmager lærer du også at vedligeholde maskiner og kontrollere kvaliteten af de produkter, du laver. En plastmager arbejder på større virksomheder, der fremstiller forskellige slags produkter i plastic.

På skolen undervises du fx  i:

  • Plastprocesser
  • Sammenføjning
  • Kvalitetskontrol og kontrolteknik
  • Plastteknologi og udvikling

Du skal også have fag som kemi, engelsk og matematik.

Når du er færdig med plastmageruddannelsen (trin 2), har du flere muligheder for videreuddannelse. Du kan søge optagelse på følgende erhvervsakademiuddannelse:

Samt på følgende professionsbacheloruddannelse:

Du kan også videreuddanne dig inden for en erhvervsakademiuddannelse efter eget valg. Du skal opfylde uddannelsens adgangskrav, dvs. have opnået de specifikke fag og niveauer, som den enkelte uddannelse kræver, inden du søger optagelse. Hvis du ikke allerede har opnået disse, fx i din erhvervsuddannelse, skal du supplere. Se alle erhvervsakademiuddannelser.

Læs mere i  Videregående uddannelse efter erhvervsuddannelsen.

Afslutter du din uddannelse med eux-bevis, har du flere muligheder for videreuddannelse. Læs mere om Eux.