Gå til hoved-indhold

Uddannelser

En maskinsnedker fremstiller møbler, gulve og døre. På skolen lærer du at slibe, høvle og fræse ved hjælp af maskiner. Desuden lærer du om de materialer, der anvendes.

En stor del af arbejdet går ud på at planlægge og klargøre maskiner og materialer til produktion. Du skal betjene og vedligeholde maskinerne samt kende de nyeste teknikker.

En maskinsnedker samarbejder ofte med andre. Som uddannet kan du være ansat på produktionsvirksomheder og værksteder, eller du kan fungere som selvstændig.

På skolen undervises du fx i:

  • Materialeforståelse
  • Industriel og håndværksmæssig fremstilling
  • Matematik
  • Lim- og finerteknik

Du skal også have fag som informationsteknologi, produktionsudvikling, produktion og service samt stil form og farve.

Når du er færdig med maskinsnedkeruddannelsen (trin 2), har du flere muligheder for videreuddannelse. Du kan søge optagelse på følgende erhvervsakademiuddannelser:

Samt på følgende professionsbacheloruddannelser:

Du kan også videreuddanne dig inden for en erhvervsakademiuddannelse efter eget valg. Du skal opfylde uddannelsens adgangskrav, dvs. have opnået de specifikke fag og niveauer, som den enkelte uddannelse kræver, inden du søger optagelse. Hvis du ikke allerede har opnået disse, fx i din erhvervsuddannelse, skal du supplere. Se alle erhvervsakademiuddannelser.