Gå til hoved-indhold

Uddannelser

På kranuddannelsen lærer du dels at køre lastbil med kran, dels at betjene forskellige typer af kraner. Du får også viden om, hvordan du efterser og vedligeholder kranen og det øvrige transportmateriel.

En stor del af arbejdet handler om at laste, transportere og aflæsse forskellige former for gods. Du skal også planlægge din rute, så du overholder de gældende bestemmelser for køre- og hviletid.

Som kranfører arbejder du typisk som ansat i private firmaer. Arbejdet foregår på vejene og på byggepladser, havne og i lagerbygninger.

På skolen undervises du fx i:

  • Håndtering, surring og stuvning af stykgods
  • By- og vejkort, rutetabeller og ruteplanlægningssystemer med og uden GPS
  • Anhugning af byrder
  • Logistik og logistikstyring
  • Kundeservice

Du skal også have fag som naturfag, informationsteknologi og dansk.

Når du er færdig som kørselsdisponent har du flere muligheder for videreuddannelse. Du kan søge optagelse på følgende erhvervsakademiuddannelse:

Du kan også videreuddanne dig inden for en erhvervsakademiuddannelse efter eget valg. Du skal opfylde uddannelsens adgangskrav, dvs. have opnået de specifikke fag og niveauer, som den enkelte uddannelse kræver, inden du søger optagelse. Hvis du ikke allerede har opnået disse, fx i din erhvervsuddannelse, skal du supplere. Se alle erhvervsakademiuddannelser.