Gå til hoved-indhold

Uddannelser

En køletekniker arbejder med køle- og klimaanlæg. På skolen lærer du om de forskellige anlæg, hvordan de sættes op og vedligeholdes.

En vigtig del af arbejdet går ud på at justere anlægget, så det hverken er for koldt eller for varmt. Som køletekniker lærer du også at rådgive kunderne, så de får et anlæg, der passer til behov og pengepung.

En køletekniker kører oftest rundt til kunderne og opstiller og servicerer køleanlæg. Det kan være i dagligvarebutikker, kølebiler, frysehuse eller fx på slagterier.

På skolen undervises du fx i:

  • Kommercielle køleanlæg (fx butikker og supermarkeder)
  • Køleteknik
  • Små køleanlæg
  • Materialeforståelse
  • Reparation og vedligeholdelse

Du skal også have fag som naturfag, matematik, dansk og engelsk (ikke som køleassistent).

Når du er færdig med køleteknikeruddannelsen (trin 2), har du flere muligheder for videreuddannelse. Du kan søge optagelse på følgende erhvervsakademiuddannelser:

Samt på følgende professionsbacheloruddannelse:

Du kan også videreuddanne dig inden for en erhvervsakademiuddannelse efter eget valg. Du skal opfylde uddannelsens adgangskrav, dvs. have opnået de specifikke fag og niveauer, som den enkelte uddannelse kræver, inden du søger optagelse. Hvis du ikke allerede har opnået disse, fx i din erhvervsuddannelse, skal du supplere. Se alle erhvervsakademiuddannelser.