Gå til hoved-indhold

Uddannelser

En industritekniker arbejder med maskiner, der kan dreje, bore og fræse i fx metal. På skolen lærer du, hvordan maskinerne kan lave fx tandhjul og lejer.

En vigtig del af arbejdet går ud på at programmere maskinerne, da mange styres af computere. Som industritekniker lærer du at opstille maskinerne og reparere dem, hvis de går i stykker. Du lærer også at svejse.

En industritekniker kan arbejde på mange forskellige slags virksomheder fx skibsværfter, i autobranchen eller i jern- og metalindustrien.

På skolen undervises du fx i:

  • Datastyret bearbejdning
  • Montage og opretning af maskinkomponenter
  • Plc-styring
  • Cad-teknik

Du skal også have fag som naturfag og materiale- og bearbejdningsforståelse.

Når du er færdig med industriteknikeruddannelsen (trin 2), har du flere muligheder for videreuddannelse. Du kan søge optagelse på følgende erhvervsakademiuddannelse

Samt på følgende professionsbacheloruddannelse:

Du kan også videreuddanne dig inden for en erhvervsakademiuddannelse efter eget valg. Du skal opfylde uddannelsens adgangskrav, dvs. have opnået de specifikke fag og niveauer, som den enkelte uddannelse kræver, inden du søger optagelse. Hvis du ikke allerede har opnået disse, fx i din erhvervsuddannelse, skal du supplere. Se alle erhvervsakademiuddannelser.

Supplerer du med adgangskursus til ingeniøruddannelserne, kan du også videreuddanne dig til maskiningeniør.

Læs mere i  Videregående uddannelse efter erhvervsuddannelsen.

Afslutter du din uddannelse med eux-bevis, har du flere muligheder for videreuddannelse. Læs mere om Eux.