Gå til hoved-indhold

Uddannelser

En grafisk tekniker står for produktionen af trykte materialer. Du lærer om grafiske teknikker og anvendelse af materialer og grafisk udstyr.

En vigtig del af arbejdet som grafisk tekniker er at gennemføre og kontrollere bestilte arbejdsopgaver i samarbejde med kunder og mediefolk. Du har ansvaret for at producere og planlægge - lige fra klargøring af trykket eller printet til det færdige produkt.

Grafiske teknikere kan arbejde som ansatte på trykkerier, aviser, blade, og andre private eller offentlige virksomheder.

På skolen undervises du fx i:

  • Digital tryk og print
  • Grafisk teknologi
  • Informationsteknologi

Du skal også have fag som dansk engelsk, naturfag, brandbekæmpelse, service og førstehjælp.

Undervisningen er meget projektorienteret og tværfaglig. Du kan vælge specialefag, der passer til din praktikplads, dine evner og interesser.

Når du er færdig som grafisk tekniker, har du flere muligheder for videreuddannelse. Du kan søge optagelse på følgende erhvervsakademiuddannelser:

Samt på følgende professionsbacheloruddannelser:

Du kan også videreuddanne dig inden for en erhvervsakademiuddannelse efter eget valg. Du skal opfylde uddannelsens adgangskrav, dvs. have opnået de specifikke fag og niveauer, som den enkelte uddannelse kræver, inden du søger optagelse. Hvis du ikke allerede har opnået disse, fx i din erhvervsuddannelse, skal du supplere. Se alle erhvervsakademiuddannelser.

Læs mere i Videregående uddannelse efter erhvervsuddannelsen.