Gå til hoved-indhold

Uddannelser

En gastronom arbejder med at lave mad. På skolen lærer du om gode råvarer, at tilberede og anrette maden samt at vælge drikkevarer dertil.

En vigtig del af arbejdet går ud på at sammensætte et måltid, så det bliver en oplevelse for kunden at spise. Som gastronom lærer du også meget om indkøb og kundeservice.

Gastronomer kan arbejde i større og mindre køkkener på spisesteder, eller de kan starte deres eget firma, der fx leverer mad ud af huset.

På skolen undervises du fx i:

  • Ernæringslære
  • Salg og service
  • Køkkenpraktik
  • Produktionshygiejne

Du skal også have fag som engelsk (ikke som gastronomiassistent), regning og kalkulation samt læring, kommunikation og samarbejde.

Når du er færdig med gastronomuddannelsen (trin 2), har du flere muligheder for videreuddannelse. Du kan søge optagelse på følgende erhvervsakademiuddannelser:

Samt på følgende professionsbacheloruddannelser under forudsætning af, at du opfylder de specifikke adgangskrav:

Du kan også videreuddanne dig inden for en erhvervsakademiuddannelse efter eget valg. Du skal opfylde uddannelsens adgangskrav, dvs. have opnået de specifikke fag og niveauer, som den enkelte uddannelse kræver, inden du søger optagelse. Hvis du ikke allerede har opnået disse, fx i din erhvervsuddannelse, skal du supplere. Se alle erhvervsakademiuddannelser.

Læs mere i  Videregående uddannelse efter erhvervsuddannelsen.

Afslutter du din uddannelse med eux-bevis, har du flere muligheder for videreuddannelse. Læs mere om Eux.