Gå til hoved-indhold

Uddannelser

En flytekniker reparerer og vedligeholder fly. På skolen lærer du en masse om fly og at finde fejl, reparere og vedligeholde de mange dele.

En vigtig del af arbejdet går ud på at efterse flyene og melde dem klar, før de må starte. Du deltager også i eftersyn, hvor hele eller dele af flyet skilles ad.

Som flytekniker lærer du også at aflæse data fra flyets computer og skrive rapporter om det, der er lavet ved flyet. Flyteknikere kan arbejde i flyværksteder i civile og militære lufthavne.

På skolen undervises du fx i:

  • Aerodynamik
  • Motorer
  • Flystruktur og flysystemer
  • Flyinstrumenter

Du skal også have fag som dansk, engelsk, elektronik, fysik og matematik.

Når du er færdig med flyteknikeruddannelsen, har du flere muligheder for videreuddannelse. Du kan søge optagelse på følgende erhvervsakademiuddannelser:

Samt på følgende professionsuddannelse:

Du kan også videreuddanne dig inden for en erhvervsakademiuddannelse efter eget valg. Du skal opfylde uddannelsens adgangskrav, dvs. have opnået de specifikke fag og niveauer, som den enkelte uddannelse kræver, inden du søger optagelse. Hvis du ikke allerede har opnået disse, fx i din erhvervsuddannelse, skal du supplere. Se alle erhvervsakademiuddannelser.