Gå til hoved-indhold

Uddannelser

En ernæringsassistent laver god og sund mad i store køkkener. På skolen lærer du om råvarer samt at tilberede og anrette maden, så den ser lækker ud.

En vigtig del af arbejdet går ud på at tilrettelægge fremstillingen af sund kost til mange mennesker. Som ernæringsassistent lærer du også om indkøb og økonomi samt om planlægning af arbejdet i et storkøkken, herunder rengøring.

Ernæringsassistenter kan arbejde i storkøkkener og kantiner fx på hospitaler og plejehjem, eller i daginstitutioner, restauranter og cafeer.

På skolen undervises du fx i:

  • Fødevarer
  • Ernæring
  • Kost og hygiejne

Du skal også have fag som engelsk og samfundsfag og fag om produktion og kvalitet.

Når du er færdig med ernæringsassistentuddannelsen, har du flere muligheder for videreuddannelse. Du kan søge optagelse på følgende erhvervsakademiuddannelse:

Samt på følgende professionsbacheloruddannelser:

Du kan også videreuddanne dig inden for en erhvervsakademiuddannelse efter eget valg. Du skal opfylde uddannelsens adgangskrav, dvs. have opnået de specifikke fag og niveauer, som den enkelte uddannelse kræver, inden du søger optagelse. Hvis du ikke allerede har opnået disse, fx i din erhvervsuddannelse, skal du supplere. Se alle erhvervsakademiuddannelser.

Læs mere i  Videregående uddannelse efter erhvervsuddannelsen.

Afslutter du din uddannelse med eux-bevis, har du flere muligheder for videreuddannelse. Læs mere om Eux.