Gå til hoved-indhold

Uddannelser

En gourmetslagter arbejder med kød. På skolen lærer du om de forskellige slagtedyr, og hvordan de skal opskæres og opbevares, så kødet bliver mørt.

En vigtig del af arbejdet går ud på at rådgive kunderne om tilberedningen af de udskæringer, der findes i køledisken.

Som gourmetslagter lærer du også at lave færdigretter, pølser og andre delikatesser. Gourmetslagtere kan arbejde i slagterbutikker og slagterafdelinger eller starte egen virksomhed.

Bemærk: Uddannelsen har i 2017 skiftet navn fra detailslagteruddannelsen til gourmetslagteruddannelsen.

På skolen undervises du fx i:

  • Detailopskæring
  • Grovopskæring
  • Tilberedning
  • Paktisk anvendelse af ernæringslære
  • Lovgivning

Du skal også have fag som kalkulation, informationsteknologi, salg og service samt samfundsfag.

Når du er færdig som gourmetslagter (med speciale), har du flere muligheder for videreuddannelse. Du kan søge optagelse på følgende erhvervsakademiuddannelser:

Samt på følgende professionsbacheloruddannelse:

Du kan også videreuddanne dig inden for en erhvervsakademiuddannelse efter eget valg. Du skal opfylde uddannelsens adgangskrav, dvs. have opnået de specifikke fag og niveauer, som den enkelte uddannelse kræver, inden du søger optagelse. Hvis du ikke allerede har opnået disse, fx i din erhvervsuddannelse, skal du supplere. Se alle erhvervsakademiuddannelser.

Læs mere i Videregående uddannelse efter erhvervsuddannelsen.